Ofte stilte

spørsmål

Sist oppdatert: 18.11.2022

  • Det varierer ut fra når på året det er. Normal lengde på venteliste gjennom året, er ca. 200 navn. Hvor mange plasser vi kan tilby til hvert hovedopptak (juni), avhenger av hvor mange som slutter, og varierer derfor. Ventelistene er lengst for de yngste barna.

  • Høstsemesteret består normalt sett av 12 øvinger, med fri i høstferien (uke 41). Vårsemesteret består av 16 øvinger, med fri i vinterferien (uke 8). Noen år tar vi to uker påskeferie, litt avhengig av årssyklus og status på produksjoner.

  • Vi har to frister for plassoppsigelse:

    • 15. mai (for høstsemesteret)

    • 15. november (for vårsemesteret)

    Ved plassoppsigelse etter oppgitte frister vil man bli belastet et administrasjonsgebyr på inntil 500 kroner. Oppsigelse senere enn 2 uker før semesterstart gir ikke rett til refusjon av kommende semesteravgift som dermed må betales i sin helhet.

    Les mer om våre medlemsvilkår her.

  • Hovedopptaket av nye elever foregår vanligvis i juni hvert år, men ved ledig kapasitet i vårsemesteret vil vil også gjøre opptak i løpet av desember.

  • Å delta på hovedproduksjoner innebærer minimum tre øvingshelger i løpet av perioden. Siste uke før en premiere må man påregne flere ettermiddager. De som gestalter de største rollene har flere øvingshelger enn tre. Det er obligatorisk å delta på øvingshelgene. Øvingshelg gjelder imidlertid sjelden for musikalspirer og aspiranter. 

  • I utgangspunktet nei. Vår erfaring er at barnegruppa fungerer mye bedre uten tilskuere. Vi ser ofte stor forskjell på hvordan de yngste barna utfolder seg og deltar avhengig av hvem som følger - mor, far eller en besteforelder. Ved oppstart vil de yngste barna likevel få mulighet til å ha en forelder inne i øvingslokalet de to første øvingene, hvis behov. Følgebehov utover dette må avtales med instruktøren. 

  • Det kan du, men husk å skrive inn dette i søknadsskjemaet. Presiser om den aktuelle gruppen er et premiss for å kunne takke ja til elevplass hos oss, eller om det kun er et ønske. Sjansen for plass øker betraktelig dersom du er åpen for alle øvingsgrupper i din aldersgruppe. 

  • Dette varierer litt, avhengig av omfanget på de ulike produksjonene vi setter opp. Som en hovedregel setter vi opp 1 - 2 hovedproduksjoner i året, og 1 - 2 Showstoppers-forestillinger. I tillegg har vi et årlige samarbeid med diverse korps og kor - særlig ved juletider. Vi har også vår egen julekonsert Julehjertero som vises i Verkstedhallen på Svartlamon, der våre fordypningsgrupper samt Musikalsolistene deltar.

    Utover dette kan de enkelte gruppene arrangere mindre visninger for foresatte, søsken og besteforeldre. 

    Fra og med høsten 2024 vil i ha mulighet til å i tillegg arrangere forestillinger og konserter i våre egne lokaler på Rotvoll.

  • I utgangspunktet ja. Dersom gruppa man går i deltar i en produksjon, vil noe eller mye av den ukentlige øvingstiden bli brukt til å øve mot forestilling. Ta kontakt med instruktøren din dersom du ikke ønsker å delta på en produksjon, men likevel ønsker å være med på øvingene. Vi tvinger ingen til å stå på en scene, men igjen: En viktig del av deltagelse i Musikalfabrikkens aktiviteter handler om å vise fram et produkt man har øvd på og jobbet med. Å pushe egne grenser og å tørre dette, må være et mål for alle.

  • I utgangspunktet ikke, men det hender at vi gjør unntak for eldre ungdommer/unge voksne i fall vi trenger aktører i spesifikke roller og ikke kan dekke behovet blant våre elever til enhver tid.

  • Man beholder plassen i samme øvingsgruppe ut det året man fyller 19 år. Det eneste som vil endre seg med årene er varigheten på de ukentlige øvelsene og derfor priskategorien (semesteravgiften). Øvingsdag og tidspunkt kan endre seg fra år til år dersom omstendighetene tilsier at dette blir nødvendig. Dersom man ønsker å fortsette etter fylte 19 år kan man melde overgang til en voksengruppe, Fabrikkteateret. Fabrikkteateret jobber imidlertid med mer klassisk teater, ikke musikalteater.

  • Det kommer helt an på anledningen. Noen ganger får samtlige elever i en utvalgt aldersgruppe tilbud om å delta på en opptreden. Andre ganger er det ikke er mulig å ha med så mange elever og da er det gjerne “førstemann til mølla” som gjelder. Det hender også at tilbudet går til konkrete øvingsgrupper eller at vi setter vi sammen en gruppe barn til et konkret oppdrag. I slike sammenhenger spør vi gjerne utvalgte elever direkte.

    En av våre grupper, Musikalsolistene, har sceniske opptredener som et av sine viktigste mål. Elever i denne gruppen blir gjerne prioritert når vi blir spurt om å lage underholdningsprogram for eksterne oppdragsgivere.

  • Det varierer fra produksjon til produksjon. Enkle kostymer, vi kaller dem gjerne grunnkostymer, skaffer man som regel selv. Mer eksplisitte karakterkostymer skaffer vi. Musikalfabrikken er i ferd med å opparbeide seg en stor beholdning av kostymer, men med tanke på at opp mot 500(!) aktører deltar på én og samme forestilling, har vi ikke mulighet til å skaffe kostymer til samtlige. 

  • Dersom man velger å slutte midtveis i et semester, kan man ikke kreve å få refundert semesteravgiften, heller ikke deler av den. Dette gjelder uansett årsak til utmeldingen.

  • Svaret på dette er ja. Vi er klar over at barn og unges motivasjon og interesseområder er svært skiftende og at “det som var gøy i går kan være helt uinteressant i morgen”. Slik sett forstår vi at det kan være vanskelig å vite om barnet ditt er motivert for et nytt semester halvannen måned i forkant. Likevel, vi er en frivillig organisasjon med en liten administrasjon. Å ta inn nye elever etter avsluttet opptak, krever betydelig av administrative ressurser. Derfor es det nødvendig for oss å sette en frist.

    Vi minner om vilkårene for utmelding der det blant annet står at:

    • Plassoppsigelse innen 10 dager etter oppgitt frist belastes med 350 kr.

    • Plassoppsigelse senere enn 10 dager etter oppgitt frist belastes med 500 kr.

    • Plassoppsigelse senere enn 3 uker før semesterstart gir ikke rett til refusjon og semesteravgiften må betales i sin helhet.

  • I utgangspunktet ikke. Musikalfabrikken har høye kunstneriske ambisjoner og mål. For å nå disse målene er det viktig å være til stede på alle øvelser slik at man ikke blir hengende etter. Det kan også være svært ødeleggende for de andre på gruppa dersom det stadig blir nødvendig å repetere regi, andrestemmer eller dansetrinn fordi noen var borte fra en øvelse eller produksjonsprøve.

    I noen tilfeller er fravær helt uunngåelig, for eksempel ved egen sykdom eller ved helt spesielle anledninger som bryllup, begravelse, runddager etc. I slike tilfeller er det viktig å søke om permisjon til egen instruktør i god tid på forhånd.

    Oppmøte er viktig uansett alder. Men når det gjelder våre yngste, musikalfrø, musikalspirer og aspiranter, er vi gjerne litt rundere i kantene. Barnebursdager vil for eksempel gi gyldig fraværsgrunn for dem. Husk likevel å gi beskjed om fraværet til din instruktør.

  • Det kommer an på hvilken gruppe du tilhører, hvor lang øvingstid gruppen har og hvor mange aktiviteter en kan forvente å få være med på i løpet av et semester. Våre priser varierer fra 1 290 til 2 990 kroner pr. semester. Les mer om våre tilbud og priser her.

  • Med 580 medlemmer fordelt på 39 ukentlige øvingsgrupper har vi som mål å skape forestillinger med store ensembler og høy showfaktor. På grunn av det høye medlemstallet vil det som oftest ikke være plass til alle i én og samme hovedproduksjon. Derfor setter vi opp 1-2 hovedproduksjoner og 1-2 mindre produksjoner i løpet av et skoleår.

    Som hovedregel er det barn fra og med 3. klasse som deltar på hovedproduksjonene våre, men også yngre barn vil kunne innlemmes noe i noen produksjoner.

    Alle får ikke være med på alt, men alle får være med på noe. For musikalspirene og aspirantene våre produseres det dessuten regelmessig mindre visninger for foreldre og andre, gjerne i forbindelse med henting etter øving.

  • Nei, det er ikke mulig. De aller fleste musikaler er skrevet for mellom 12-20 sang- og/eller taleroller. De andre medvirker i flere av de store sang- og dansenumrene, ofte kalt ensemblene. Disse rollene er helt avgjørende for å skape helhet, flyt og vendepunkter i stykket. Av den grunn er alle roller like viktige! Det en viktig forutsetning å være glad i å synge og danse for å trives i Musikalfabrikken!

  • Ja, det må man. Dette gjelder de aller fleste arrangement i Musikalfabrikkens regi. Det koster penger å leie lokaler, instruktører, teknikere, musikere, kostyme- og maskedesigner, og en hovedproduksjon alene koster fort opp mot en million kroner, eller mer.

    Medlemskontingenten dekker ikke alle disse utgiftene. Derfor er vi helt avhengig av at også nærmeste familie kjøper billetter. Noen ganger inviterer vi foreldre til små visninger i tilknytning til øvinger. Disse er naturligvis gratis. Dette gjelder særlig for våre yngste medlemmer.