Nyhet: Vi lanserer enda flere sommerkurs!

Forsidebilde_FB_MF.jpg

Er du klar for mer musikalmoro i sommer?

Den 6. mai åpnet vi påmeldingen til våre 11 sommerkurs og et drøyt døgn senere var alle plassene helt fullbooket.
Fikk du ikke plass på et av kursene? Fortvil ikke - vi lanserer herved 5 nye kurs med mulighet over 200 deltakere i aldersgruppen 7-18 år!

Trondheim kommune sponset vår første “kursrekke”, og 200 barn og unge har allerede fått tildelt gratis kursplasser på 11 kurs. Nå har vi fått midler også fra Gjensidigestiftelsen, slik at enda flere barn og unge kan delta på gratis musikalmoro i sommer! HURRA!

Første kursrekke bød på stepping, teatersminke, improvisasjon, teaterlek, sang og dans.  Nå har du mulighet til å delta på musikkvideoinnspilling, på “Junior Superstar” - eller har du lyst til å dra på “turné”?

Vi forholder oss selvfølgelig til nasjonale og kommunale retningslinjer hva angår smittevern. Alle kursene holdes i Musikalfabrikkens lokaler sentralt på Lade: https://www.musikalfabrikken.no/kontakt (noe skjer også utendørs).

Etter at du har sendt inn påmeldingen din, får du i samme skjermbilde opp en bekreftelse på at denne er sendt til oss. Så må du være litt tålmodig i noen dager, og vente på en e-posthilsen med bekreftelse på at du har fått plass på kurset. 

  • Kan jeg melde meg på flere kurs? Ja, det kan du. Men dersom det blir stor pågang, kan det hende at vi tar kontakt med deg for å be deg om å prioritere hvilket kurs du har mest lyst til å gå.

  • Hva om jeg melder meg på et kurs, men ikke kan delta likevel? Da setter vi stor pris på om du varsler oss så fort som mulig! Det kan bety at noen på venteliste får mulighet til å delta på kurset i stedet for deg.

  • Hva om det står “FULLT” ved det kurset jeg har lyst til å gå? Du kan likevel melde deg på, men vil da bli stående på venteliste.

Påmeldingsfrist: Senest 10 dager før ditt kurs starter (så fremt vi har ledige plasser). Ved få påmeldte vil kurs kunne avlyses, eller du får tilbud om et annet kurs. 


MUSIKALARTISTEN (kurs 2) - FULLBOOKET
Formidlingskurs, 8 – 11 år

Synne.jpg

Timeplan 
Mandag 21. juni 16.00 - 20.00
Torsdag 24. juni 16.00 - 20.00
Fredag 25. juni 13.00 - 17.00

(Kurset er allerede fullbooket med deltakere som stod oppført på venteliste til første kursrunde)

Har du lyst til å lære deg og være streng som Miss Hannigan, majestetisk som Elsa, eventyrlysten som Aladdin eller tøff som Simba? Ønsker du å lære deg noen triks for å formidle som en musikalartist? På dette kurset skal vi jobbe med ulike øvelser som gjør det enklere for publikum å forstå hva vi ønsker å fortelle på scenen. Vi jobber med øvelser i dans, sang og teater, og til slutt setter vi sammen et nummer hvor vi både synger, danser og jobber som skuespillere. 

Kurset avsluttes med en “henteforestilling” for nærmeste familie. Tidspunktet for denne samt informasjon om antall publikumsplasser, blir formidlet til deltakerne dagen i forveien. 

Kursholder: Synne Ørsleie

«VI VIL STÅ PÅ SCENEN!»
Musikkvideoinnspilling, 7 – 18 år

Forsidebilde_FB_MF.jpg

Timeplan 
Tirsdag 10. august 12.00 - 15.00, studioinnspilling i Musikalfabrikkens lokaler på Lade (del I)
Søndag 15. august 14.00 - 20.00, videoinnspilling på Kristiansten festning (del II)

Antall plasser, studioinnspilling (del I): 16
Antall plasser, utendørs videoinnspilling (del II): 100 +

Her er kurset hvor alt kan skje! Mye fordi vi enda ikke har alt på plass, men like mye fordi vi har noen veldig spennende planer vi ikke har lyst til å avsløre enda! 

I 14 måneder har vi levd i en unntakstilstand på så mange måter. En av konsekvensene er at sceneglade barn og ungdommer ikke har fått nettopp den muligheten – å stå på en scene og høste applaus for prestasjonene sine. Nå har Musikalfabrikken laget en ny sang som handler om denne situasjonen og som heter “VI VIL STÅ PÅ SCENEN!”

Kurset er todelt. Del I foregår i Musikalfabrikkens lokaler tirsdag formiddag og har et begrenset antall plasser. Plasser blir tildelt med utgangspunkt i alder da vi ønsker en spredning fra 9 til 18 år. I løpet av ettermiddagen skal vi lære sangen «Vi vil stå på scenen!», en nyskrevet sang med tekst og melodi produsert av Grethe Kosberg og Frank Scott. Vi skal øve på å synge denne flerstemt samt fordele soloer før vi spiller inn sangen med lydteknikker. Det er denne dagen som er det egentlige kurset, og som altså har et begrenset antall plasser. 

Søndagen utgjør del II av kurset. Her skal kursdeltagere OG de som melder seg på kun til del II møtes på Kristiansten festning og spille inn videoen. Du sikrer deg plass til del II av kurset ved å sende inn søknadsskjemaet som du finner ved å klikke på den sandbrune knappen øverst eller nederst på denne siden.  Å delta kun på søndagen innebærer å møte opp på annonsert sted og tid (formiddag eller ettermiddag) og få instrukser på stedet. Denne økta vil vare i maks tre timer. Her har vi nesten ubegrenset antall plasser - vi setter opp timeplanen med gruppevise oppmøtetider ut fra antall påmeldte.

Kurset organiseres omtrent på samme måte som da vi spilte inn musikkvideoen “Bysommer” i august 2020. Klikk her for å se resultatet av fjorårets sommervideo.

Kursholdere: Christer Aannestad og Grethe Kosberg

 

«Opening Up»
Musikkvideoinnspilling
, 14 – 19 år

Waitress.jpg

Timeplan 
Tirsdag 10. august 17.30 – 20.30: Vokalinnspilling i Øra Studio (del I, fullbooket)
Lørdag 14. august 18.00 – 21.00: Videoopptak i Jimi’s Diner (del II)

Antall plasser, vokalinnspilling (del I): 10 plasser (fullbooket)
Antall plasser, videoinnspilling (del II): 10 plasser

Også dette kurset er todelt. Del I foregår i Øra studio der 10 sangsterke ungdom får anledning til å spille inn sangen «Opening Up» fra den Grammy-nominerte musikalen Waitress. Sangerne som får være med på denne delen av kurset må ha lært seg sangen og sin tildelte andrestemme på forhånd. På del II av kurset vil 10 påmeldte kursdeltakere få mulighet til å være med på selve innspillingen av musikkvideoen på Jimi’s Diner i Nordre gate. Kursdeltakerne skal være gjester i restauranten og vil få enkle instruksjoner underveis i innspillingen. I tillegg må de lære seg teksten på refrenget og synge med under opptaket. Av hensyn til smittevernreglene vil det kun være plass til 20 deltakere på dette kurset.

Kursholdere: Christer Aannestad og Grethe Kosberg

 

Junior superstar
Musikalteater, 7 – 9 år

IMG_0775.JPG

Timeplan 
Fredag 30. juli 17.00 - 20.00
Lørdag 31. juli 12.00 - 15.00
Søndag 1. august 15.00 - 18.00

Antall plasser: 20

Gå ikke glipp av av tre dager med musikalmoro for barn i aldersgruppen 7 - 9 år! Musikalfabrikkens egne ungdomsassistenter, Hannah og Emma, har lang erfaring med å stå på scenen og er dessuten veldig gode til å undervise barn på grunnskoletrinnet. I løpet av de tre kursdagene byr jentene på sang- og dansenumre fra musikalene «Annie», og «Kari Palari». Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på dette kurset - kun en glødende interesse for sang og dans! Vær tidlig ute med påmeldingen - våre kurs er nemlig superpopulære!

Kurset avsluttes med en “henteforestilling” for nærmeste familie. Tidspunktet for denne samt informasjon om antall publikumsplasser, blir formidlet til deltakerne dagen i forveien. 

Kursholdere: Hannah Kosberg Larsen og Emma Straub

”Turnégjengen”
For deg som liker å opptre (Trondheim og Levanger, 9 - 18 år)

IMG_0393.JPG

Antall plasser: 20

Timeplan 
Torsdag 5. august 17.00 - 20.00
Fredag 6. august 11.00 - 15.00
Lørdag 7. august (sett av hele dagen)

Er du klar for å synge for sykehjemsbeboere i Trondheim, opptre på Torgscenen og lage underholdning midt i Levanger sentrum?

Torsdag
Vi møtes i Musikalfabrikkens lokaler (fabrikken) på Lade og lærer oss 4-5 fellessanger som alle kan være med på å synge gjennom hele turnéen. Vi finner også ut om det er noen som kan tenke seg å opptre med en solosang slik at vi får satt sammen et fint program. Det settes av tid til å øve på både fellessanger og solosanger samme kveld. Vi tar et dypdykk i Musikalfabrikkens kostymelager, og finner ut av hvilke kjente musikal-karakterer vi skal ta med oss til Levanger på lørdag!

Fredag
Fredagen settes av til opptredener på Valentinlyst helse- og velferdssenter og på Torgscenen. Alle detaljer er ikke helt spikret enda, så det kan godt hende at det dukker opp enda en arena der vi kan opptre. Alt dette vil du få beskjed om i e-posten du mottar hvis du er så heldig å få plass på dette kurset.

Lørdag
Aller først møtes vi på i fabrikken på Lade og ikler oss kostymene vi valgte ut torsdag. Har du lyst til å være Mowgli? Sheere Khan? En palari? Barnehjemsjenta Annie? Slangen Kaa? Matilda? Selveste Rockeulven? Så snart vi har kledd oss ut tar vi toget (eller blir det buss?) til Levanger – der foregår den såkalte Bakgårdsfestivalen, i forbindelse med martna’n! (tilpasset koronasituasjonen…). I Levanger skal vi lage små tablåer, vi skal være en “levende utstilling” Kanskje spiller vi musikk, kanskje synger vi selv og kanskje prater vi litt med folk? 

Kursholdere: Christer Aannestad og Grethe Kosberg

 

Sommerkursene er i sin helhet sponset av:

Previous
Previous

Vi ønsker oss flere musikalungdom!

Next
Next

Musikalfabrikkens sommerkurs 2021