Jazzdans 12. – 14. august (7 – 10 år)

Jazzdans er en scenisk dansestil som stadig er i utvikling. Den følger populærkulturen og rommer derfor flerfoldige dansestiler, som bla lyrisk jazz, musikaldans, hiphop og samtidsdans.

Jazzdansen karakteriseres av mye energi, rytmer, isolasjoner og dynamikk, i tillegg til teknikktrening og stretching. Dansestilen er allsidig, og er derfor vanlig å bruke innen musikaler, revyer og musikkvideoer, samt innen scenekunst.

På dette kurset vil timene inneholde en standard oppbygning av en jazzdansklasse som er oppvarming, teknikkøvelser, stretching, øvelser over gulvet og en kombinasjon (koreografi). Alle øvelsene vil bli gjort til musikk, og da gjerne popmusikk som sannsynligvis vil være kjent for barna. Gjennom kurset vil de lære seg ulike grunnteknikker og -trinn som de ofte vil møte på i musikalske dansenumre eller i andre dansesammenhenger. Det vil også jobbes med innlevelse og uttrykk i bevegelsene. I tillegg til alt det dansetekniske vil det være stort fokus på god atmosfære, danseglede og mestring!

 

Mandag 12. august 11.00 – 12.30

Tirsdag 13. august 11.00 – 12.30

Onsdag 14. august 10.00 – 11.30

 

Kursavgift 450,-. Søskenrabatt 5%, studentrabatt 10%.

Maks 25 plasser, minimum 10 deltagere for at kurset skal arrangeres.

Påmeldingsfrist 1. august, til linda.johansen.86@gmail.com. Ved påmelding må denne informasjonen medfølge: Navn og alder på deltaker samt telefonnummer til foresatte. Merk e-posten med «Påmelding jazzdans 7 – 10 år.»

Kurset går på Lade, i Håkon VIIs gate 4. Nærmere beskrivelse av adkomst sendes de påmeldte senest én uke før kurset starter.

 

Om kursholder:

Linda Johansen er utdannet danser og adjunkt ved Kunsthøgskolen i Oslo, først med en bachelor i jazzdans og deretter med tilleggutdannelse i PPU.

Under og etter utdanning har Linda jobbet som frilansdanser, dansepedagog og koreograf. Hun har bl.a. medvirket i Opera Olav Engelbrektson på Steinvikholmen, FIX med Kompani Trondheim og TSOMusikkteater sin oppsetning av Czardasfyrstinnen, der hun også var koreograf.

Linda har jobbet flere år som dansepedagog både i Oslo og Trøndelag, og har bred undervisningserfaring innen ulike sjangre i dans. Hun er nå tilknyttet Musikalfabrikken som dansepedagog og koreograf og er koreografisk ansvarlig for «Annie – en julemusikal». I tillegg driver hun eget virke som danser, pedagog og koreograf.