Hairspray – en ungdomsmusikal (mars 2019)

60 ungdommer fra 13 til 20 år på scenen i denne fargesterke og gnistrende musikalen, fyllt av fengende musikk og med et tema mer relevant enn noensinne: Like sjanser for alle, uansett kjønn, farge, «rase», religion og legning!

Vi er i Baltimore, USA, i 1962/63. USA har ennå ikke opphevet forskjellsbehandlingen mellom svarte og hvite. Vi møter korpulente Tracy Turnblad som drømmer om å danse med drømmegutten Link i ”Corny Collins Show” på lokal-tv. Mot alle odds får hun sjansen, men tv-produsenten Velma von Tussle vil ødelegge for henne. Tracy er nemlig en konkurrent til en annen danser, Velmas egen datter Amber. Tracy må stole på venner og familie for å oppfylle drømmen…

Tracy har en tendens til å få gjensitting på skolen, og her møter hun en ettermiddag Seaweed Stubbs, en farget ungdom på hennes egen alder. Han er danser på samme TV-show som Tracy, men danser kun én gang i uken, for da får de fargede ungdommene sin TV-tid – i motsetning til de hvite ungdommene som får danse hver dag.

Tracy har et stort hjerte og ønsker at de fargede skal ha de samme mulighetene som hun selv, hun nekter å akseptere forskjellsbehandlingen…

 

Regissør -Ingunn Granli

Musikalsk ansvarlig -Michelle Bjerkli

Koreograf -Rebecka Lange

Inspisient -Maria Spjøtvoll

Rekvisittansvarlig -Heidi Selvaag

Mest handy kulisseperson -Vegard Knotten

Konsulent sminke, hår, kostyme -Leo Thörn

Lyd -Anders Lilly

Lys -Roger Sundal

Produsent -Musikalfabrikken v/ Grethe Kosberg