Sangweekend med Musikalfabrikken, 3. – 4. november

Glad i å synge? På dette seminaret får du noe litt annerledes! Du synger kanskje i kor (eller i dusjen?), du har kanskje gått hos sangpedagog (eller har bare hatt lyst?), eller kanskje har du bare rett og slett lyst til å lære deg nye og spennende måter å bruke stemmen din på? Kurset er for deg mellom 12 og 20 år, og vi har plass både til Musikalfabrikkens egne medlemmer og eksterne ungdommer.

Har du hørt om Timani før? Om Komplett sangteknikk (CVT)? Her er helgas program! Les mer om Timani og CVT under programmet.

 

Lørdag:

11:00-12:00               Timani-introduksjon med fysiske øvelser

12:00-13:30               Innstudering ensemblesang (musikalrepertoar) + øvelser

13:30-14:00               Pause

14:00-15:30               Timani-øvelser + ensemblesang

15:30-16:00               Oppsummering/repetisjon/spørsmål

 

Søndag:

11:00-11:30                Oppvarming/Timani-øvelser

11:30-13:30                Innstudering ensemblesang(musikalrepertoar) + øvelser

13:30-14:00               Pause

14:00-15:45               Timani-øvelser + ensemblesang

15:45-16:00               Mini-konsert for foreldrene i forbindelse med henting

 

Kursavgift begge dager: 990,-

Kurset går i musikkrommet på Strindheim skole.

Påmelding til post@musikalfabrikken.no, innen 30. oktober. 

 

NÅR KROPP OG STEMME SPILLER PÅ LAG

Hensikten med kurset er å gi et innblikk i hvordan samspillet mellom kropp og stemme kan løfte sangteknikk, musikalsk uttrykksevne og sangglede til nye høyder. I den forbindelse presenterer vi to forskningsbaserte metoder, Komplett sangteknikkog Timani, som til sammen har en helhetlig og svært nyansert tilnærming til sangstemmen som instrument. Begge metodene er sjangeruavhengige, tilpasset alle nivå og setter sangerens ønsker og behov i sentrum.

I løpet av helgen vil vi jobbe med 2-3 ensemblelåter fra kjente musikaler slik at vi får testet ut metodene i praksis. Vi kan love en helg med mange morsomme øvelser, og ikke minst sanggledegaranti! Har du lyst til å bli en enda bedre sanger? Bli med da vel!

Komplett sangteknikk (CVT), er grunnlagt av den danske stemmeforskeren Cathrine Sadolin, tar utgangspunkt i at alle lyder kan produseres på en sunn og uanstrengt måte. Ved å følge et konkret og effektivt sett med regler vil stemmebåndene kunne svinge uhindret, uten å ta skade. Dette gjør at en kan designe sin egen «sound», oppnå mer kraft og utholdenhet, utvide stemmeomfanget, samt unngå heshet.

Her kan du lese mer om CVT.

Timani,grunnlagt av Tina Margareta Nilssen, er en metodisk tilnærming til bevegelseslære for musikere. Målet er at instrumentalister og sangere skal kunne uttrykke sitt fulle musikalske potensiale, uten unødige fysiske hindre. Timani tilbyr konkrete øvelser som optimaliserer kroppens bruk av muskler, skjelett og bindevev. Dette har direkte innvirkning på kroppens muskelkoordinasjon og forbedrer raskt teknikk, klang, kraft, timing og frasering.

Her kan du lese mer om Timani

Her kan du lese om kursholderne Christer Aannestad og Mai-Britt Wagnild.