Jungelboken (april 2018)

Forestillinger: 24, 25., 26., og 27. april 2018

Sted: Olavshallen

Regissør: Bjørn Tore Grøntvedt

Koreografer: Linda Johansen, Rebecka Lange

Musikalsk ansvarlig: Enya Lillevik

Musikk: Endre Lorentzen (kapellmester), Astrid Rennemo, Kjartan Klingen, Per Kristian

Jørstad

Kostymedesign/-produksjon: Line Karlsen

Produsent: Grethe Kosberg

Av Rudyard Kipling/Wayne McKnight

Tekst: Arne Lindthner Næss

Musikk: Svein Gundersen

 

Seks fulle hus utsolgt på et par uker! Det var situasjonen da 139 barn og ungdommer fra 8 til 18 år (+ 80 aspiranter) gikk til scenen med vårens vakreste eventyr: Historien om Mowgli. Fugler, apekatter, ulver, hyener og gribber boltrer seg i jungelen, hvor Mowglis venner har skjønt at gutten er i fare…

 

Om handlingen:

”Én for alle, alle for én!”

Gutten Mowgli er oppfostret i jungelen av en ulvefamilie. Her lever han det gode liv sammen med sine ulvesøsken, helt uten bekymringer. Han lærer å respektere natur og dyr, og å følge jungelens lov.

Men så blir det klart at den fryktsomme tigeren Shere Khan er ute etter Mowgli… Shere Khan har dårlige erfaringer med mennesker, han er skadeskutt og ser som en nødvendig oppgave å eliminere faren – menneskegutten Mowgli.

Så Mowgli blir tvunget til å forlate hjemme sitt. Hans venner bjørnen Baloo og panteren Bagheera skal følge ham til menneskelandsbyen, hvor planen er at Mowgli skal starte et nytt liv. Men farer lurer underveis; verken pytonslangen Kaa med sine hypnotiserende toner eller apekongen som har fått teften av ”den røde blomst”, ilden, har helt rent mel i posen.

Hjemmet i jungelen er det eneste Mowgli kjenner. Hvordan skal Mowgli greie å forlate vennene sine?